Csomagolj okosan! – szép, környezetbarát és olcsó

Szeretem a karácsonyi készülődést, de őszintén szólva a csomagolások körüli felhajtást nem igazán szívlelem. A hagyományos, csillogós csomagolások ugyanis környezetszennyezőek. Ráadásul egy-egy ilyen papírt nem lehet többször szépen felhasználni, mert a celluxtól sérül az anyaga, vagy nem megfelelő a mérete.

Ezért azt javaslom, hogy felturbózott csomagolópapírból készítsetek ajándéknak zacskót és csomagolást. Tényleg nem kell sok ahhoz, hogy környezetbarát, személyre szabott csomagolással láthassátok el az ajándékokat. A vastag papír újra felhasználható sokféle módon, és (hacsak nincs rajta papíron kívül más díszítés) szelektíven gyűjthető is.

heart

  1. Először is döntsük el, hogy becsomagolnánk, vagy zacskóba tennénk inkább az ajándékot. Ha csomagolunk, máris a 2. lépésre ugorhatunk. Ha szeretnénk inkább zacskót készíteni, vegyünk elő szalagot vagy zsinórt a fül elkészítéséhez, és keressünk egy szimpatikus zacskó mintát innen. Nyomtassuk ki, vágjuk ki. Ha több papírra szeretnénk megcsinálni, természetesen a sablont is megcsinálhatjuk és átmásolhatjuk a papírra.
    (Ha könnyű, kis tárgy kerül bele, akár ezt is érdemes lehet megnézni és letölteni – ez a 3D csillag alakzat.)
  2. Vegyünk elő szimpatikus mintájú nyomdákat és filctollakat (ha van, stencilt, szivacsot és festéket), és készítsük el a csomagolás mintáját. Ha nyomdázós festékünk van, gyorsabban tudunk dolgozni, ha viszont filctollal készítünk mintát, nagyobb teret kap a kreativitásunk, mivel a mintát lehet “variálni” (többszínű, maszatolt, stb.). A filctoll festéke nagyon jól mutat nyomdázva a barna papíron – a fenti és alábbi demón változtatás nélkül látható az IKEA MALA filctollainak és a Filcvarázs Nyomdaszettnek a színezési készsége. Akár akrilfestéket is használhatunk a nyomdázáshoz, ha használat után letisztítjuk a nyomda felületét.

    star

  3. Ha kész a minta, lehet csomagolni az ajándékot, vagy összeragasztani a zacskót és füleket készíteni rá.

Ha szeretnétek egyedi mintájú nyomdákkal elkészíteni a csomagolást, innen tudtok rendelni.

Jó alkotást kívánunk a csomagoláshoz is!

*** Csanavarázs ***

Reklámok

1 hozzászólás a következőhöz: “Csomagolj okosan! – szép, környezetbarát és olcsó

  1. Visszajelzés: Társasjáték Karácsonyra házilag! | Csanavarázs - Öko-Eko & $$$ Megoldások

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s