Ehető marcipán házilag

Mikor dinnyés sütit csináltam, először “alkoholista” verziót csináltam, mivel rumaroma volt csak itthon, és egy későbbi alkalommal használtam mandulaaromát, mint az eredeti receptben írva vagyon. Ekkor virradt rám a felismerés, amit már minden, konyhában jártasabb hölgy tud: a mandulaaromával csinálhatunk marcipánt!

És ha nem is óriási kézügyességgel látunk neki a formázgatásnak, legyünk kitartóak, hiszen remek kiindulási alap ez a marcipán nagyobb gyerekeknek, hogy gyakorolják a kifinomultabb mozdulatokat és fejlesszék a precíziójukat – felnőttként is gyorsan visszamehetünk a gondtalan gyermekkorba egy finom “gyurma” erejéig.

Hozzávalók:
35 dkg kristálycukor
1 dl tej
10 dkg rétesliszt
10 dkg finomliszt
10 dkg teavaj
fél üveg fehér mandulaaroma
Elkészítés:

Egy lábasban a kristálycukrot a tejjel felfőzzük. Néhány percig forraljuk,majd folytonos keverés mellett hozzászitáljuk a liszteket, és sűrű péppé főzzük. Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a teavajat és az aromát. Tetszés szerint színezhetjük is.

Langyosra hűtjük, és fóliába csomagolva a hűtőben felhasználásig tároljuk. Remek játék és finom!

Jó marcipánfalatozást és jó gyurmázgatást kívánunk ezzel a finomsággal!

*** Csanavarázs ***

(forrás: Mindmegette)

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s