Candy corn házilag

A candy corn egy Amerikában népszerű halloweeni édesség. A candy corn-éhoz hasonló ízű és kinézetű édességet otthon is el tudunk készíteni egy eredeti recept alapján. A candy corn-t hagyományosan formába öntik, így egyformán fehér a csúcsa, narancssárga a közepe és citromsárga az alja. Hálaadáskor a sárga helyett “Indián” változatba barna színt és csoki ízt, karácsonykor a “Rénszarvas” változatba fehér csúcsa mellé piros és zöld színt kevernek, a Valentin-napi kukoricacukorka pedig piros, rózsaszín és fehér színű. A húsvéti változat fehér csúcsú, lila, rózsaszín, sárga és zöld “testű” lehet.

Hozzávalók:

  • 1 csésze kristálycukor
  • 2/3 csésze kukoricaszirup
  • 1/3 csésze (75 ml) vaj
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 2-1/2 csésze porcukor
  • 1/3 csésze tejpor
  • 1/4 teáskanál só
  • piros és sárga ételfesték

Egy nagy lábasba öntjük a kristálycukrot, kukoricaszirupot és a vajat. Forraljuk fel nagy lángon, miközben folyamatosan kevergetjük, majd közepes lángon hagyjuk még forrni 5 percig, miközben meg-megkeverjük újra. Vegyük le a lángról a lábast, és adjuk hozzá a tartalmához a vanília-kivonatot.

Keverjük össze egy másik edényben a porcukrot, tejport és sót, és fokozatosan adagoljuk a lábas tartalmához, folyamatosan keverve azt. Hagyjuk meghűlni annyira a tésztát, hogy kezelhető legyen.

Osszuk három egyenlő részre a tésztát és mindegyiket tegyük egy kisebb keverőtálba. Az egyik részhez keverjük fele-fele arányban piros és sárga ételfestéket. A másik részhez tegyünk sárgát. A harmadik részt hagyjuk fehéren, ne keverjünk hozzá semmit.

Gyúrjuk mindhárom tésztát, amíg elég egyenletessé válik színben és állagban, és megtartja a formáját. Ha nem szeretnéd, hogy befogja a kezed az ételszínezék, használj kesztyűt. Először a fehér, majd a sárga, végül a narancssárga tésztát csináld meg, hogy ne fogja meg egyik a másik színét.

Még mindig kézzel mindhárom tésztából csinálj egy-egy egyforma hosszúságú, vékony szálat. Érdemes őket viaszpapírra helyezni. Óvatosan nyújtsd ki őket, nehogy elszakadjanak.

Ezután helyezd őket egymás mellé úgy, hogy a középső a narancssárga csík legyen. Óvatosan nyomd össze a három csíkor úgy, hogy egy nagyon hosszú, keskeny téglalap legyen. Óvatosan kicsit kiegyengethetjük a tészta tetejét, hogy jobban egymásba dolgozzuk a három tésztát, de ne lapítsuk ki a tésztát, hagyjuk keskenyen. Így dundi marad a kukoricaszem.

Végül vágjuk háromszög alakúra a tésztát (mint a kukoricaszemek), használjunk éles kést, és vágás után formázzuk kerekre a széleket, ha szükséges. Ezután várjuk meg, míg megszilárdulnak a cukorkák.

A végeredmény fél kiló candy corn, melyeknek a fele hagyományosan fehér csúcs, a másik fele pedig sárga csúcsú. Kemény és időigényes az előkészület, de az eredmény megéri a munkát.

Holnap hozunk bingo játékot, amihez használhatjátok ezeket a finom kis cukorkákat.

Jó étvágyat kívánunk!

*** Csanavarázs ***

 

Forrás:

http://www.homemade-dessert-recipes.com/candy-corn-recipe.html

Advertisements

1 hozzászólás a következőhöz: “Candy corn házilag

  1. Visszajelzés: Halloweeni bingo | Csanavarázs - Öko-Eko & $$$ Megoldások

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s