Társasjáték Karácsonyra házilag!

Mivel angoltanár is volnék, hihetetlen mennyiségű nyomtatható, oktatós kincsről tudok az interneten. Az egyik ilyen típusú kincs a gyerekeknek szánt táblás játékok tárháza. Nyilván “kiddie education” oldalakon angol nyelvű játékokat találhatunk, de azok ingyen letölthetőek, szépen kivitelezettek, és egyszerű őket otthon elkészíteni.

Természetesen kicsiknek is lehet találni színezőket és labirintusokat is (ezt főleg a színes nyomtatóval nem rendelkezőknek jobb ötlet), néhány zsírkrétával vagy filccel kiegészítve ez a típusú nyomtatvány is tökéletes ajándék.

IMG_00000292_edit

Mit csinálj?

 1. Keress rá a “board game” kifejezésre, regisztrálj az oldalra, és töltsd le ingyen, amit szeretnél.
 2. Nyomtasd ki, vágd ki, ragaszd össze, ahol kell. Én lamináltam is a nagyobb lapokat, mert tintasugaras nyomtatóval készült a nyomat.
 3. Ezután vegyél elő barna csomagolópapírt és találd ki, hogyan tudnád a lehető legkisebb méretben elkészíteni a borítékot a játéknak. Esetleg zacskót is készíthetsz, ahogy már egy korábbi leírásban bemutattuk.
 4. Mi három kis zsebet csináltunk a 6×4 darab kártyának. A kártyák szélességében leragasztottuk celluxszal a zsebet, felhajtottuk, hogy éppen beleférjen a kártyacsomag, de ne csússzon a zsebbe teljesen. A hajtásig minden zseb oldalát beragasztóztuk és összeragasztottuk zsebekké őket. A zsebeket filces nyomdával díszítettük: az epret rózsaszín-sötétzöld filccel, a csillagot világoskékkel, a szívecskét piros filccel nyomtuk rá. Ezt azért mondtuk el, hogy érzékeltessük, hogyan néz ki barna papíron a nyomdázott szín.

  IMG_00000293_edit
  IMG_00000294_edit

 5. Ragasztott zsebet is készítettünk: itt a papír egyik szélét behajtottuk (ez került felülre), rátettük a lapokra, melyeket bele akartunk illeszteni, és behajtogattuk a papírt, hogy kis holtjátékkal beleférjen. A papír alsó részét a zseb belső oldalán végig celluxozd hozzá a hátsó falhoz, különben nem fog belemenni a kártya, amit beleraksz, hanem megakad. A zseb hátlapját mindenhol vékonyan beragasztózva nyomd a helyére. Ez a mi esetünkben a boríték behajtható részénél van.

  IMG_00000296_edit1

 6. Végül kétoldalú celluxszal felragasztottunk két mágneslapot, hogy a borítékot le lehessen zárni, vagy lehessen másik kreatív projektet csinálni a lapmágnesekkel. Mosolygó arc 

  IMG_00000301_edit

Jó játékkészítést és ajándékozást kívánunk!

*** Csanavarázs ***

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s