Kókusztej házilag kókuszreszelékből

A Gluténmentes konyha és lisztérzékeny hétköznapok csoportban megosztotta több felhasználó is a házi készítésű kókusztej elkészítési módját, így mai posztunk erről szól.

Hozzávalók:

  • 200 gramm kókusz reszelék
  • 2 liter víz

Hogyan készítsd el:

  1. Forrald fel a vizet a kókuszreszelékkel, majd még 5 percig főzd.
  2. Zárd el a gázt, és várd meg, amíg teljesen kihűl.
  3. Adagonként turmixold le a levet és a reszeléket.
  4. Keress egy nagy méretű szűrőt, amit kibélelsz fehér lepedő anyaggal vagy tetra pelus anyaggal, és csöpögtesd le a levet. Ha teheted, csavard is ki.
  5. A maradék kókuszt terítsd tálcára, és hagyd megszáradni,

Tipp: Tedd a tejet széles szájú edénybe, mert 2 centi vastag kókuszzsír keletkezik rajta.

Jó gluténmentes diétázást kívánunk!

Amy / Csanavarázs

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s