Variációk egy témára: Kastély / vár újrahasznosított anyagokból

Mi is lehetne csodásabb ajándék egy gyermeknek, mint egy kastély? Talán nincs is olyan gyermek vagy felnőtt, akit hidegen hagyna a királyi pompa, és az azt őrző, ódon épület hangulata. Karácsonyra még a Tchibo is előrukkolt kastély foglalkoztatóval, így a téma aktualitásával élve engedjétek meg, hogy ajánljak egy a Tchibóénál olcsóbb és környezetbarátabb alternatívát.

A kastélyhoz szükségünk lesz

 • 6 db nyomatra, 2-2 kastélyfal, bástya, és bástyatető nyomatra. Ezeket sima lapra vagy színes kartonra is nyomtathatjuk. A forrásban megjelölt linkről lehet letölteni egy-egy oszlopból a kívánt színben a mintákat, melyek a lap alján találhatóak.
 • kemény papírra vagy katrondobozra (pl. müzlis doboz)
 • 4 WC papír-gurigára
 • ollóra és ragasztóra

Lépéseink ezután:

 1. Kastély fal:
  1. Ragasszuk a kastély falának darabjait a kemény papírra.
  2. Színezzük ki tetszés szerint.
  3. Amikor megszáradt a ragasztó, vágjuk ki.
  4. Vágjunk be nyílást a fekete vonal mentén, a falak szélén.
  5. A magas falak a kastély elején és hátulján, az alacsonyabbak a kastély oldalán vannak.
 2. Bástya:
  1. Vágjuk ki a bástya falának darabjait.
  2. Színezzük ki tetszés szerint.
  3. Ragasszuk fel a falat négy WC papír-gurigára (ezek lesznek a kastély sarkai).
  4. Amikor megszáradt a ragasztó, vágjuk be egymástól kb. 6 cm távolságra a bástyák alját 8 cm hosszan.
 3. Tető:
  1. Vágjuk ki a bástyatetőket, majd tetszés szerint színezzük ki őket.
  2. Ragasszuk a bástyák tetejére őket.
  3. Hagyjuk megszáradni.
 4. Csúsztassuk a bástyaelemeket a bemetszésekbe a kastély falán.
 5. Vághatunk kaput a kastély elejére.
 6. A legjobb eredmény érdekében állítsuk nullára a margót nyomtatás előtt.
 7. Tovább díszíthetjük zászlóval, csúcsos tetővel, belül pedig további dekorációt helyezhetünk el, egy alaplapra is tehetjük a kastélyt.

A kész kastélyt több módon is lehet díszíteni utólag a fenti tippeken kívül:

1) Ujjfestékkel: a legkisebbeknek kézenfekvő, hogy egyszerű alkotási módot kell adni, ami az ujjfestékkel lehetséges, Segíts gyermekednek, és készítsetek indákat, faleveleket, virágokat a kastély oldalára az ujját más-más színbe mártva, az alakokat megformázva.

2) Nyomdával: filccel rajzolni csak szétszedve lehet a falakra, de a bástyákra még úgy is szinte lehetetlen. A tökéletes eredményért a mintázáshoz nyomdafilc vagy filccel használható nyomda jöhet jól. Ha szeretnél egyedi alakzatokat ajándékozni a kastély mellé, akkor utóbbit ajánljuk! 😉

3) Ragasztással: noha nem lehetett ott az előkészületeknél, utólag még díszítheti a gyermek a falakat. A festékhez hasonlóan kivághat indákat, növényeket, lenyíló kaput lánccal. Beszélgessetek, hogy mivel szeretné tovább bővíteni kívül vagy belül a kastélyt, tervezzétek meg és készítsétek el együtt.

sator_promo

Ha szeretnél még különlegesebb kastéllyal előállni, akkor oldalunkon keresztül kedvezményesen megrendelheted a képen látható bújós sátrat, mely 100% pamutból készült, szupererős, egyedi darab. Használhatjátok mesesaroknak, öltözősátornak, pódiumnak – gyermeked mindig tudni fogja, hogyan fejlessze saját képességeit ezzel a természetes anyagú, vidám sátorral.

Blogunk filozófiájával “ellentétben” nem mindenből szeretjük az újrahasznosítottat. Az interneten rengeteg használt, elérett anyagból, műszálas szövetből készült sátrat lehet kapni olcsón, amelyek néhány óra használattól könnyen szét is szakadhatnak. A gyerekek imádnak szaladgálni, ugrálni, ki-be futni belőle, illetve húzogatni ezeket a sátrakat. Ha megtiltjuk nekik, hogy játsszanak vele, miért vennénk meg a sátrat?

Ez a sátor 100 munkaórával és több tízezer forint értékű, kiváló minőségű, új alapanyaggal lett az, ami: gyermekbarát, szépérzékre kellemesen ható, tartós, magas minőségű játszós sátor. Beltéren és kültéren is megállja a helyét, alakját és mintáját képzett vizuális művész tette autentikussá. Nem is mondanék róla többet, a képeken Ti is láthatjátok, hogy nem egy levitézlett ágyneműgarnitúrából készült sátorról, hanem egy művészileg és iparilag magas szintű termékről van szó.

*** Csanavarázs ***

Forrás: http://www.dltk-kids.com/crafts/birthday/mcastle.html

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s