20 ál-pupusas szendvics 500 Ft-ból gluténmentesen

Ha gyorsan kell sok gluténmentes kenyérszerűséget csinálnod, szerintem ez a legjobb módja. Tegnap egy kis lecsómaradékkal 2 szelet kenyérke tökéletes, laktató ebédnek bizonyult.

pupusas

Hozzávalók:

  • 300 g Glutenix Alfa-mix lisztkeverék
  • 1 tk sütőpor
  • 1 mk só
  • 0,5 dl olaj (kókuszolajat használtunk)
  • kb. 1,6 dl víz
  • kevéske cirokliszt a gyúráshoz, sodrófa
  • teflonedény és olaj a sütéshez (olívaolajat használtunk)

Hogyan készítsd el?

  1. Öntsd az összetevőket (a cirokliszten kívül) egy – lehetőleg fém falú – tálba, és gyúrd össze őket. A fém tál faláról könnyen az összes alapanyagot a tésztába tudod dolgozni, így nem lesz horror a mosogatás. 🙂
  2. Oszd fel a kapott tésztát 16-20 részre.
  3. Szórj egy kis ciroklisztet a nyújtófelületre, és egyenként nyújtsd ki kb. 10-15 cm átmérőjűre a tésztagombócokat.
  4. Tedd bele a tölteléket a tésztába, és hajtsd rá minden oldalát. Én sonkát szoktam két sajt közé rejteni, így a tésztával jól összesül a sajt. Nem kell bele sok töltelék, mégis nagyon laktató a végeredmény.
    TIPP: én még egyszer átmegyek rajtuk sütés előtt sodrófával, hogy mindenhol egyformán takarja a tölteléket a tészta, a tésztát is tudjuk vékonyítani a második nyújtással. Ezek a szendvicsek ezzel a módszerrel nem pupusasnak fognak kinézni, inkább egy szép kis melegszendvicsnek. Melegen és hidegen, egyben vagy felszeletelve is lehet tálalni, mindenképpen nagyon finom! 🙂

Jó falatozást kívánok!

Amy

Forrás: http://dobosbea.blogspot.hu/2014/06/pupusas.html

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s