7 érv, hogy jobban értékeld a kézműves ékszereket

A kézműves ékszerek csodálatosak. A személyes odafigyelés és az alkotó szenvedélye mind benne van az elkészült remekekben. Amit sokan nem értenek viszont, az az, hogy sokkal több befektetést igényelnek az alkotóktól minden szempontból, mint a tömegtermelt ékszerek. Íme tehát 7 dolog, amit nem tudtál a kézzel készített ékszerekről.

1. Nem használnak gépeket tömegtermeléshez. A kézműves termékeket ténylegesen a kezével készíti az alkotó. Minden egyes lépést kézi szerszámmal visz véghez az alkotó: ő maga vág, csiszol, forraszt, formáz. Míg egy gép óránként százával ontja magából a kész termékeket, a kézzel készült termékből csak néhány darab készül el egy óra alatt, sőt lehet, hogy csak töredéke egy terméknek.

2. Az idő is érték. Az előző pontban is említettük, hogy mivel nincsenek gépsorok, egy kézműves ékszer elkészítése is rengeteg időt vehet igénybe. Egy-egy darab megtervezése órákat vehet igénybe, az elkészítés pedig hetekbe is telhet.

3. Az alkotás folyamata. A készítő minden egyes termékével szoros kapcsolatba kerül. Az egyedi tervezés adja meg azt a hozzáadott értéket, amitől minden darab különleges. Emilie Shapiro mesélte a munkájáról, hogy “Miközben ékszert alkotok, nagyon szoros kapcsolat alakul ki az ékszerrel. Minden ív és vonal az én szándékomból kerül az ékszerre. Alkotóként a saját energiámat adom hozzá az ékszerhez.”

4. Anyagok. Szinte mindig elmondható, hogy a kézzel készült termékbe kiváló minőségű anyag kerül. A tömegtermelésben viszont szinte lehetetlen meghatározni, hogy milyen fém kerül, viszont sok esetben szennyezett fémből készült ötvözeteket használnak.

5. Fenntarthatóság. Az ékszerkészítők sokszor teszik le voksukat a fenntartható és etikus forrásból származó alapanyagok mellett. Ez viszont sokkal többe kerül, mintha alacsony árú, kétes forrású anyagokkal dolgoznának.

6. Minőség. A kis tételben történő gyártás szinte mindig magasabb minőséget garantál, mivel a gyártás minden lépését figyelemmel lehet követni. Az alkotók büszkék arra, amit előállítanak. Ha nem elég jó valami, ahhoz nem adják a nevüket.

7. Helyben, szeretettel. A lokális vásárlás manapság nagy divattal rendelkezik. A szén-dioxid lábnyom csökkentése és a helyi művészek támogatása nemcsak a környezetnek, hanem mindenkinek előnyös. Az alkotók rengeteg energiát és érzelmet visznek bele az ékszerkészítés folyamatába, s ezáltal a Te egyedi ékszeredbe. Ráadásul az ékszered teljesen egyedülálló: még ha egy sorozatból is vásárolsz terméket, nincs két teljesen egyforma alkotás. Te vagy az egyetlen ember, akinek pontosan olyan ékszere van.

Ti is egyetértetek?

Amy

Forrás: http://blog.uncommongoods.com/2014/7-didnt-handmade-jewelry/

Szeretnél egyedi ajándékot adni idén karácsonyra? 
Itt találsz hozzá megbízható alapanyagokat jó áron! Mosolygó arc

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s