A Tökéletes Gluténmentes Gyorskaja

Imádom a melegszendvicset, de nem szeretek gluténmentes kenyérből csinálni, mert kevés a szabadidőm. Ezt a tésztát nagyon gyorsan és egyszerűen elkészítheted, csak össze kell keverni a hozzávalókat, kisütni lepény formára, és melegében belerakni minden földi jót – szépen összeérnek az ízek benne további sütés nélkül is. Az alábbi recept 1-2 lepényt eredményez, bátran csinálj nagyobb adagot is! 

2 ek rizsliszt

1 ek burgonyakeményítő

1 ek lenmagliszt

1 ek kölespehely

50 ml víz

késhegynyi szódabikarbóna

só ízlés szerint

kevés rizsliszt nyújtáshoz

olívaolaj sütéshez

Keverd a tésztát addig, amíg homogénné nem válik. Csinálj 1-2 gombócot ebből a mennyiségből, forgasd kis rizslisztbe, és lapítsd ki kézzel. Ne nagyon dolgozd bele a rizslisztet, mert a lenmagliszt és víz miatt úgyis nedves és tapadós marad a tészta; csak lisztezd, lapítsd.

Helyezd forró olajba a lepényt, és akkor fordítsd meg, ha már felfújódik a tészta vagy ha látod, hogy kifehéredett.

A végeredmény egy puha, sós, köleses ízű tészta. Érdemes sok folyadékot fogyasztani aznap, amikor ez a reggeli/ebéd, mivel a lenmagliszt felszívja a nedvességet.

Jó étvágyat kívánok!

Amy Athinas

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s